Så nemt er det altså!


Generelt

(1) Forvask og maskintør stoffet først, for at undgå senere krympning. (2) Afdæk området meget grundigt med aftørringspapir, aviser eller lign. (3) Læs vejledningen for produktet. (4) Lav et forsøg ved at sprøjte på et separat stykke stof eller papir, før du starter dit projekt (for at vænne dig til fornemmelsen af aftrækkeren og øve dig i jævn påføring af farven).

Piraten er klar til at slå katten af tønden!

Vigtigt:
Dæk et stykke pap med køkkenrulle. Start altid din spray på denne køkkenrulle - og så, mens du sprayer, flytter du ind på dit emne og fortsætter derefter sprayet helt ud på et på et andet stykke køkkenrulle, før du giver slip på aftrækkeren. Dette vil forhindre uønsket ”sprøjt” på emnet. For at opnå en jævn farvning, er det meget vigtigt at opretholde et jævnt tryk på aftrækkeren.

Bland farverne!
En helt særlig egenskab ved Simply Spray, er dets evne til farveblanding! Du vil opdage, at næsten alle farver arbejder godt sammen. Nogle farve kombinationer, der blander sig særlig godt eller arbejder godt sammen, er:

Brite Pink og Brite Yellow (giver en smuk koral farve)
Blue Jay og Spring Green
Deep Purple, Cranberry og Blue Jay
Sky Blue, Lilac og Brite Pink
Green Apple og Brite Yellow
Brite Orange, Poppy Red og Brite Yellow
Poppy Red og Blue Jay
Spring Green og Green Apple

Enhver farve arbejder godt med sort!. Hvis du arbejder med en batikfarvning og ønsker at tilføje ”dybde”, foreslår vi derfor, at du starter med et ”twist” og et let spray sort! Sort giver dybde og mørkner andre farver, som når du f.eks. kombinerer den med Deep Purple og Blue Jay. Den eneste farve, som du skal være forsigtig med at blande med andre, er Brite Orange. Det fungerer godt med de fleste farver, men i blanding med grøn, blå eller lilla kan resultatet blive en (uskøn) brunlig farve.

Foldning, krøl, enkelt- og dobbeltvrid
1. Afdæk arbejds-området med køkkenrulle eller lign.
2. Anbring stoffet på en flad (vaskbar) overflade.
3. Fold stoffet i et mønster.
4. Ryst dåsen med Simply Spray godt, fjern den blå sikkerhedstap, spray over hele emnet. Forsøg at opretholde et jævnt tryk på ”aftrækkeren”.
5. For at opnå et flerfarvet design, spray den første farve i midten af den sammenklemte ”stjerne” og spray derefter ”ringe” af de andre ønskede farver udenom midten.

For ”mørkere” dækning, sprayes evt. 2 gange.) Hvis du nu ønsker at anvende en anden farve ovenpå, skal du vente omkring 10 minutter for at farven kan nå at ”sætte sig” inden næste farve påføres. (Fold nu stoffet i modsatte retning for at opnå en jævn effekt). Farven vil være ”fingertør” efter ca. en time. Lad det tørre grundigt igennem (ca. 72 timer) før evt. vask.

Arbejde med skabeloner

Skabeloner og Stencil Spray
Stencil Spray teknikken kan anvendes ovenpå alle andre Simply Spray teknikker.

1. Vær sikker på, at stoffet/emnet er absolut tørt.
2. Afdæk arbejdsområdet med aftørringspapir.
3. Læg emnet på en flad glat overflade.
4. Brug f.eks. spray lim på bagsiden af skabelonen, for at den let kan hæfte til emnet og dermed slutte helt tæt.
5. Sørg for grundig afdækning af alt omkring skabelonen før påsprøjtning af farven.
6. Ryst dåsen grundigt, fjern folien og træk den blå sikkerhedstap af. Spray på det ønskede område ved hjælp af en ”fejende” bevægelse. Forsøg at opretholde et jævnt tryk på udløseren.
7. For evt. at få en ”mørkere” dækning, sprayes emnet over to gange.
8. Vent ca. 20 minutter så malingen er begyndt at tørre og løft så skabelonen forsigtigt af.
9. Farven er ”fingertør” på ca. 1 time, men lad den tørre /gennemhærde helt i 72 timer før emnet evt. vaskes.

Skabeloner og Simply Spray
Vi anbefaler, at du bruger Stencil Spray, som er udviklet specielt til skabelonarbejde, men hvis du ønsker et ”blødere” resultat på projekt snarere end den lidt fastere ”silketryks-tekstur” fra Stencil Spray, kan du i stedet vælge at bruge Simply Spray til opgaven. Når du bruger Simply Spray med en skabelon, kan du også selv skabe dine egne smukke blandede farver.

For at undgå, at skabelonen skrider under arbejdet, foreslår vi, at du sprayer en smule lim på bagsiden af din skabelon, (så den bliver let klæbrig) før den trykkes på stoffet. Afdæk grundigt omkring skabelonen med noget absorberende som f.eks. kasserede stofrester, køkkenrulle eller papirhåndklæder. Større skabeloner er de nemmeste at bruge.

For at opnå skarpe kanter med Simply Spray, kan du først spraye let over skabelonen med Stencil Spray Gold Glimmer eller Silver Glimmer. Dette vil give en dejlig skinnende base for dig at arbejde med, men vil også tilføje tekstur til dit projekt.

Mens malingen stadig er våd, sprayes Simply Spray farver let over det i et mønster. Brug farver, der arbejder godt sammen og spray i striber og cirkler rundt på indersiden af skabelonen. Lad farverne ”røre” hinanden, men du behøver ikke at sprøjte over dem. Spray altid i tynde lag for at undgå dryp. Vær omhyggelig med ikke at røre indersiden af skabelonen, ”dub” overskydende maling fra kanterne med et absorberende materiale som f.eks.køkkenrulle.

Et godt tip er at have en hårtørrer ved hånden, så du kan tørre hvert lag farve, efterhånden som du påfører det. Når du løfter din skabelon, vil du blive forbløffet over det imponerende og mangefarvede billede, du har konstrueret!